Skip links

Netflix отбеляза огромен скок на новите абонати след забраната за споделяне на акаунти

За съжаление на милиони абонати, новото блокиране на възможността за споделянето на акаунти в Netflix изглежда е постигнала желания ефект. Мярката, която има за цел да попречи на зрителите да споделят акаунтите си с хора извън домовете си, доведе до най-големия скок на новите абонаменти на стрийминг услугата от 4 години насам.

Според данни на трета страна, през четирите дни, непосредствено след началото на забраната за споделяне на пароли в САЩ, Netflix е набрала повече нови абонати, отколкото през всеки подобен период от 2019 година насам. Цифрите вероятно ще дадат сигнал на компанията, че е взела правилното решение и биха могли да убедят конкурентните стрийминг услуги да последват примера ѝ.

Преди новата политика потенциално 1/3 от абонатите на Netflix в САЩ са споделяли паролата си с някого извън дома си. На 23 май компанията започна да изпраща имейли на потребителите, в които твърди, че споделящите акаунтите си ще трябва да платят допълнителна такса, за да продължат да гледат Netflix.

Netflix проследява поведението на основния домашен акаунт на всеки абонат, идентификаторите на устройствата и IP адресите. Добавянето на нов потребител, който не споделя IP адреса на притежателя на акаунта, вече струва 7,99 долара на месец в САЩ и 4,99 паунда в Обединеното кралство. Абонатите на първокласното 4K качество на услугата могат да добавят двама допълнителни потребители.

Освен това Netflix вече изисква от потребителите да влизат от дома си веднъж месечно. За да стриймвате по време на пътуване, компанията съветва потребителите да се логнат от дома си непосредствено преди да тръгнат. Изглежда, че няма начин да продължите да гледате Netflix след като сте отсъствали от дома си за повече от 31 дни.

Данните на компанията за анализ на стрийминга Antenna показват средно около 73 000 нови дневни абонамента в САЩ между 25 и 28 май, което е по-голям скок от всеки друг, откакто записите на компанията започнаха през 2019 година. След рестрикцията последва и рязък скок на анулираните абонаменти, но увеличението на новите такива значително надделя. Цената на акциите на Netflix скочи с около 10 % през периода и оттогава се покачва значително. Единственият друг масиран скок на абонаментите, който Antenna регистрира е между май и април 2020 година, след началото на пандемията от COVID-19.

Antenna не брои безплатните пробни версии, безплатния достъп в хотел, абонаментите, платени от компании или абонатите в колониите на САЩ. Тя използва алтернативна методология, за да оцени броя на абонатите, които получават достъп чрез планове за смартфони.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало