Skip links

Новият ИИ редактор на изображения на Google „Imagen Editor“ трансформира изображения с едно изречение

Google пусна нов инструмент с генеративен изкуствен интелект, наречен Imagen Editor, който може да преобразява снимки само с едно изречение. Този инструмент е част от продължаващите усилия на Google да разработва инструменти с ИИ, които могат да преобразяват снимки, без да са необходими професионални инструменти. Imagen Editor е мощен инструмент, който може да прави големи редакции в дадена снимка, като например преместване на обекти, изтриване на хора на заден план и промяна на цвета на небето. Инструментът е проектиран така, че да бъде лесен за използване и може да бъде достъпен чрез Google Photos.

Този инструмент може да извършва вторично пресъздаване на базата на съществуващи снимки в съответствие с въведените от потребителите изисквания под формата на текст. Imagen Editor не генерира цялостно съдържание на изображенията, а модифицира и създава нови изображения въз основа на съществуващите изображения и нуждите на потребителите.

По-долу е представен примерен официален образец от Google. В него първо се очертава тялото на кучето, след това е въведена заявката „червен скафандър с бяла звезда“, на второто изображение е добавен заявка за „ракета, направена от картон“, и накрая кучето да бъде със сини Bluetooth слушалки. Google заяви, че като отговорна компания все още не е напълно подготвена за проблемите със сигурността, поради тази причина компанията засега няма да пусне редактора Imagen Editor за обществеността.

Какви са функциите на Imagen Editor?

Новият инструмент с ИИ се предлага с няколко функции. Без значение каква е нуждата на потребителя, новият инструмент може да направи съответните промени според нуждите на потребителите:

Преместване на обекти: Този инструмент може да премества обекти в снимка на друго място. Например, ако имате снимка на човек пред водопад, той може да премести човека по-далеч встрани от снимката.
Изтриване на хора във фонов режим: Този инструмент може да изтрие хората във фона на снимката. Например, ако имате снимка на човек пред сграда, Imagen Editor може да изтрие хората на заден план, за да направи човека по-отчетлив.
Промяна на цвета на небето: Освен всичко това, този инструмент може също така да промени цвета на небето в снимката. Например, ако имате снимка на залез, Imagen Editor може да направи небето по-синьо.

Какво е потенциалното въздействие на Imagen Editor?

Imagen Editor има потенциала да направи революция в света на фотографията и обработката на снимки. С помощта на този инструмент потребителите могат да правят основни редакции на снимка без да се нуждаят от професионални инструменти. Това означава, че всеки може да използва този инструмент, за да преобрази своите снимки и да ги направи да изглеждат по-добре. Той може да се използва и от професионални фотографи, за да спестят време и да направят работния си процес по-ефективен.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало