Skip links

Nubia Neo, базиран на Unisoc T820 SoC, ще бъде представен този месец

Nubia, като бранд който е подкрепен от ZTE, е известен със своите продукти, ориентирани към игрите и в момента се подготвя да пусне още един геймърски смартфон. Интересното е, че в основата на предстоящия игрови смартфон Nubia Neo няма да стои чип на Qualcomm или MediaTek, а ще разчита на Unisoc SoC.

Геймърският смартфон Nubia Neo, за който компанията вече потвърди, че ще бъде достъпен за предварителни поръчки на китайския пазар от 20 юни, ще работи с процесора Unisoc T820.

Според съобщението, чипсетът съдържа 1 ядро ARM Cortex-A76 ​​с тактова честота 2.7GHz, три ядра Cortex-A76s с тактова честота 2.3GHz и четири ядра Cortex-A55 с тактова честота 2.1GHz. Що се отнася до графичната част, чипсетът ще бъде оборудван с GPU Mali-G57 MC4.

От спецификациите става ясно, че предстоящият геймърски смартфон Nubia Neo е далеч от линията RedMagic, но компанията се е фокусирала върху дизайна на телефона, който да изглежда като игрово устройство.

Смартфонът Nubia Neo ще бъде бюджетно предложение от компанията и е предвидено предварителните поръчка в Китай да започнат от 20 юни. Също така се съобщава, че телефонът ще бъде пуснат на световния пазар, но към момента не се знае много за него.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало