Skip links

OnePlus, Oppo и Realme вече са напълно отделни компании

Вече знаем, че китайските марки смартфони OnePlus, Oppo и Realme попадат под компанията BBK Electronics. Това в момента ще се промени, тъй като компанията-майка изглежда прави всяка от тези компании напълно индивидуална.

Компанията BBK наскоро обяви, че трите производителя на смартфони вече ще работят изцяло като отделни организации. Интересното в случая е, че новината идва и в момент, когато индийското правителство се стреми да затегне хватката си около китайските технологични гиганти. За тези, които не знаят, Приходната служба обвини различните китайски марки в отделни незаконни бизнес-практики, които включват митнически нарушения, пране на пари, укриване на данъци и др.

Oppo India наскоро беше обвинена в избягване на мита в размер на приблизително 531 милиона щатски долара. Това беше тежък удар за операциите на Oppo в Индия и дори за BBK, като се има предвид, че тя отговаря и за разпространението на продуктите на марките OnePlus и Realme в региона.

Така че в момента BBK Electronics прави трите компании напълно индивидуални, всяка със собствени адвокатски кантори. Това включва и OnePlus и Realme Mobile Telecommunications в Индия. В момента BBK Electronics ще се сблъска с по-малък риск за своите бизнес-операции в региона, тъй като всяка фирма е технически отделена една от друга, докато OnePlus и Realme в момента търсят нови контрактни производители, както и индивидуални договори с търговци и дистрибутори.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало