Skip links
OPEN AI

OpenAI възнамерява да отвори офис в Европа – Полша се счита за перспективно място

Ръководителят на OpenAI, Сам Алтман (Sam Altman), каза, че една от целите на настоящата му обиколка из европейските градове е да намери място за откриване на нов офис в ЕС. Според бизнесмена, Полша е сред приоритетните страни.

Ръководителят на OpenAI заяви това по време на интервю, отговаряйки на въпрос относно възможното откриване на европейски офиси. „Планираме да създадем офис за изследвания и разработки в Европа, а не управленски“, каза Алтман. По думите му, намирането на място за такъв филиал е една от целите на европейското му турне, на което е в момента.

Според Bloomberg, Алтман вижда “плътността на талантите“ в страната, в която ще бъде създаден офисът, като ключов фактор при избора на местоположение. Полша е доста привлекателно място за ИТ-индустрията. Тук се намират големите ИТ-площи на компании като Alphabet, P Morgan Chase & Co и Visa, както и CD Projekt SA – издателят на култовата игра  Cyberpunk 2077.

Алтман каза още, че подкрепя намерението на Европа да ръководи формирането на глобална политика за регулиране дейността на AI компаниите. По-рано ръководителят на OpenAI говори пред американски сенатори, където също спомена областите, свързани с AI, в които той подкрепя регулирането, в частност, маркирането на генерираното от невронните мрежи съдържание и предотвратяване на дезинформацията.

Алтман също очаква да посети Париж и Обединеното кралство. Освен това, ръководителят на компанията каза, че наскоро пуснатата мобилна версия на ChatGPT е довела до малко, но видимо увеличение в броя на абонаментите за платената Pro версия на услугата.


Източник

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало