Skip links

Paradox отменили близо 50% от проектите си преди излизането им

Майсторите на гранд-стратегии Paradox Interactive представиха по-рано този месец специална презентация по случай рождения ден на компанията. Между многото информация. споделена от тях беше и разкрита любопитна подробност за разработваните от тях видеоигри. От 2013 насам, издателят е прекратил още в разработка 47% от проектите си.

Шведската компания, известна с добрата и дългогодишна поддръжка на основните си заглавия играе на сигурно и не смята да променя тази си стратегия. Това става ясно от представената от студиото визия и изявление на Фредрик Вестер, главен изпълнителен директор на Paradox Interactive. Той очертава три главни стълба на тази стратегия, а именно: фокус над ключови за студиото проекти и развитие на вече публикувани игри, разширяване на съществуващите поредици и създаване на нови такива от водещи студиа, както и търсенето и финансирането на обещаващи игри от малки студиа (като Cities: Skylines) и публикуването им под шапката на Paradox Arc – звено създадено именно с тази цел. Компанията инвестира сериозна сума в Arc – между шест и девет милиона долара на година, но с внимание. Процентът на отменените още в зародиш проекти и тук е висок – между 60% и 80%.

Друг интересен факт в представянето беше за разделянето на игрите им като успешни и неуспешни. GamePressure привежда това, че освен по приход, Paradox преценява дали една игра е успешна или не, по ежемесечните потребители. По този критерий, издателят отличава, като успешни 20 от 28-те игри, които са създали от началото си през 2013 до този момент.

По-конкретно, разделението продължава с разделяне в други четири категории – „безкрайни“, печеливши, „изплатили разходите си“ и „пропуски“. GamePressure уточнява, че студиото не счита за успех последните де категории. В този смисъл, първият Pillars of Eternity, макар и изплатил вложените в него средства не би се считал за успех. За безспорен провал пък могат да се смятат Emperor: Rome, Empire of Sin and Knights of Pen & Paper 2.

На другия полюс имаме „безкрайните“ заглавия, като Stellaris, Hearts of Iron, Cities: Skylines, Europa Universalis и Crusader Kings. Те са и двигателя в растежа и печалбата на студиото, като от 2016 до 2022 тези пет игри, заедно с Victoria III приходите от тези игри бележат ръст от $50 милиона на $152 милиона. Ето защо и главен приоритет на студиото е да „залага на сигурното“. Преди две години студиото започна да разкрива абонаментни програми за игрите си – идея, която се развива добре, посочват от Paradox. Подписалите се за различни игри възлизат на 100 000 човека месечно (към март 2003).

Повече за представените от издателя данни може да прочетете тук.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало