Skip links

Patriot Memory показа прототип на PCIe 5.0 флаш диск без буферна памет и други продукти

На изложението Computex 2023 компанията Patriot Memory показа няколко нови продукта. Сред тях е и прототип на PCIe 5.0 SSD диск без буферна памет.

Според производителя новият продукт, който все още дори няма име, все още е далеч от това да бъде пуснат в продажба. На компанията може да ѝ отнеме до една година, за да завърши разработката на споменатия SSD модел. Дискът ще се предлага с капацитет от 1 до 4 TB и ще предлага скорост на последователно четене до 12 000 MB/s и скорост на последователен запис до 10 500 MB/s. Известно е, че е базиран на контролер от компанията Maxiotek.

Производителят разкри и новите дискове Viper PV553 PCIe 5.0 с до 4 GB буферна памет от типа DDR4 (същото количество DRAM се използва и в диска с капацитет 2 TB). Флаш дисковете от серията Viper PV553 са базирани на флагманския контролер Phison E26 и са оборудвани с чипове флаш памет със скорост на трансфер 2400MT/s на извод. Дисковете ще се предлагат с капацитет 1 TB, 2 TB и 4 TB. Те ще излязат на пазара следващия месец.

Моделите Viper PV553 разполагат с активна система за охлаждане, състояща се от радиатор и малък вентилатор. От Patriot твърдят, че все още експериментират, за да определят оптималната скорост на последния.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало