Skip links

Пазарният дял на Binance.US в САЩ намаля до 2,7% и продължава да пада

Пазарният дял на криптоборсата Binance.US в Съединените щати падна до най-ниското си ниво за последните две години — той възлиза на едва 2,7%, според експертите на Kaiko, която е специализирана в анализите на криптовалутния сектор.

Негативната динамика на сайта е свързана с действията на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), която миналата седмица осъди международните и американските подразделения на крипто-борсата, както и техния собственик Чанпен Чжао (Changpeng Zhao), обвинявайки ответниците в нарушаване на закона за ценните книжа.

Общите обеми за обмен на криптовалутните платформи в Северна Америка

Обемите на търговете в Binance.US постоянно намаляват през последните три месеца, според статистиката на The Block: през март е бил извършен обмен на активи за $17,6 милиона, през април — за $15,2 милиона, а през май — за $5,9 милиона. Мощен негативен фактор за работата на платформата е принудителното изтегляне на щатския долар от търговията. През април Binance.US представляваше 16,1% от обема на спот-търговията сред сайтовете с присъствие на долара, а през май този показател спадна до 8,5%. В момента той е около 5,4%, въпреки че данните за юни са непълни.

Разпределение на криптовалутните платформи с присъствието на щатския долар по обеми за обмен

SEC, която заведе дело срещу Binance, поиска да замрази американските активи на сайта, но федералният съд на САЩ отхвърли това искане и даде на страните време за извънсъдебно договаряне.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало