Skip links

Пет канала в YouTube, предлагащи стойностно образователно съдържание в областта на графичния дизайн

Изучаването на графичен дизайн е ценно умение в днешната дигитална ера. По своята същност и в най-общи линии това е способността за създаване на въздействащо визуално съдържание за различни цели, включително реклама, брандиране, уеб дизайн и др. Независимо дали сте начинаещ или искате да подобрите уменията и знанията си, YouTube може да бъде страхотен източник на стойностни съвети и уроци в областта на графичния дизайн. Ето пет канала в платформата за видео споделяне, които предлагат отлично съдържание както за любителите, така и за професионалистите в сферата:

Adobe Creative Cloud

В своя официален канал в YouTube от Adobe Creative Cloud споделят различни уроци, съвети и идеи, отнасящи се до възможностите и функциите, които предлагат софтуерните продукти и онлайн услугите за визуална обработка на компанията. Там можете да намерите разнообразно видео съдържание от всякакъв характер, като например:

Уроци: Подробни инструкции и напътствия за използване на пълния капацитет на продуктите на Adobe, които показват различни методи и функции на работа.

Съвети и трикове: Полезни съвети, преки пътища и малко познати възможности на приложенията на Adobe, които помагат за подобряване на продуктивността и работния процес.

Източници на вдъхновение за вашите собствени начинания: Споделяне на творбите и историите на перспективни графични дизайнери и на доказани професионалисти в областта.

Кратки ревюта и предстоящи надстройки: Съобщения и видео резюмета на Adobe относно бъдещи актуализации на техните продукти.

Adobe Live: Предавания на живо с участието на професионални графични дизайнери и художници, демонстриращи нагледно техните процеси и методи на работа.

The Futur

Канал, посветен на дизайна, творчеството и предприемачество, The Futur, ръководен от Крис До и неговия екип от експерти, предоставя широк набор от ценно съдържание за начинаещи и професионалисти в областта, които желаят да подобрят своето креативно мислене и бизнес умения. Човек може да открие огромно количество информация в техния канал в YouTube, включително изчерпателни уроци, практични съвети, интервюта с доказани имена от индустрията, дискусии относно принципите в дизайна, бизнес насоки и задълбочено вникване в процесите на работа и дефиниране на нуждите на клиента.

Тези видеоклипове предоставят на зрителите възможност да развият своите умения в графичния дизайн и да открият творческо вдъхновение. В тях се засягат както теми за основни дизайнерски концепции, така и за прилагането на по-сложни техники. Екипът на The Futur дава на своята аудитория и предприемачески съвети, изведени от реални ситуации от тяхната практика. В техните клипове често могат да бъдат видени презентации на реални проекти, които биват подлагани на обсъждане и критика, с цел да се предостави по-добър поглед върху процеса на разработване на конкретния дизайн.

Каналът е предпочитан източник за графични дизайнери, търсещи нови идеи, информация и работещи тактики за постигане на успех в дългосрочен план.

Spoon Graphics

Крис Спуунър е създател на добре познатия YouTube канал Spoon Graphics, който е в услуга на графични дизайнери с умения на различни нива. Той е широко известен със своите задълбочени уроци, които обхващат различни процеси на работа и подробни обяснения на функционалностите на повечето програми за визуална обработка, давайки възможност на своята аудитория да развие своите таланти и да открие свежи творчески вдъхновения.

Освен това Spoon Graphics предоставя достъп до полезни инструменти като разнообразни четки, текстури и шрифтове, които зрителите могат да свалят и да използват в работата си. Каналът също така служи като платформа за изява, като представя проекти на талантливи дизайнери и предлага на публиката възможност за обсъждане, критика и анализ на видяното. С огромен набор от теоретични и практически видео уроци и съвети, Spoon Graphics е ценен източник за всички, които искат да почерпят вдъхновение и да подобрят своите умения в областта.

Yes I’m a Designer

Мартин Перхиниак е създателят на фокусирания върху графичния дизайн YouTube канал Yes I’m a Designer. Там той предлага множество уроци, напътствия и трикове за дизайнери с различни нива на умения и се концентрира върху работата с разнообразни софтуери за визуална обработка, предимно програми на Adobe, като Photoshop, Illustrator и InDesign. Перхиниак засяга и най-различни теми, свързани с принципите в графичния дизайн.

В допълнение към споделянето на своите технически познания, той предлага и задълбочени инструкции и упражнения за развиване на силно творческо мислене чрез своите онлайн курсове. Мартин Перхиниак е изградил уменията си и е добил огромния си опит от работата си като графичен дизайнер в известни проекти, включително анимациите на Pixar Cars и Toy Story, Doctor Who на BBC и Team Hot Wheels на Mattel.

Подобно на Spoon Graphics, Yes I’m a Designer също дава възможност за изява на зрителите на канала, които искат да представят своите умения и да чуят мнението и критиката на останалата част от аудиторията.

Will Paterson

Уил Патерсън е известен графичен дизайнер и влогър. Акцентът в клиповете му пада основно върху създаването на запомнящи се лога, шрифтове и фирмена идентичност. Неговият канал в YouTube, който може да се похвали с над 700 000 абоната и над 800 видеа, предоставя богата информация, в помощ на хората, желаещи да подобрят своите дизайнерски умения. В резултат на работата си с престижни компании като Adobe, Instagram и Skillshare, Патерсън е натрупал огромен опит в областта и знанията, които споделя със сигурност могат да се окажат от съществено значение за начинаещите.

Основната му цел е да предложи един по-рационален подход в работния процес чрез нагледни демонстрации както на работещи, така и на неработещи практики, придружени с подробни обяснения. Каналът предоставя голямо разнообразие от информация, като видео уроци, съвети, рецензии и критики на лога на известни компании, а освен това Патерсън често организира дизайнерски конкурси за своите последователи в YouTube и Reddit.

Сред останалите канали в YouTube, които предлагат качествено образователно съдържание в областта на графичния дизайн и си струва да бъдат споменати са Satori Graphics, Philip VanDusen, Brandon Shepherd и други.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало