Skip links

Phanteks представи захранващите блокове Revolt без кабели – трябва да ги закупите отделно

Не всеки харесва стандартните кабели, които идват със захранващите компютърни блокове. Поради тази причина на пазара се появиха компании, които продават захранващите кабели по поръчка и те са готови да изготвят правилния комплект окабеляване за конкретен модел захранващ блок. Затова Phanteks реши да пусне серия от захранвания, които изобщо не се доставят със стандартните кабели.

Производителят представи серията от захранвания Revolt на Computex 2023. Тя включва модели с мощност от 1000 до 1600 вата. Всички използват платформата Vertex на компанията Seasonic като основа и отговарят на стандарта за захранване ATX 3.0.

Както бе споменато по-горе, захранващите устройства ще се доставят без комплектни кабели. Необходимото оборудване ще трябва да бъде закупено отделно, например от CableMod – компания, специализирана в производството на кабели по поръчка. При покупката клиентът може да посочи необходимата дължина на кабела, неговата форма (плоска или плетена) и цвят. CableMod също така ще продава готови комплекти кабели, предназначени за моделите захранващи блокове от серията Revolt. Но цената на тези комплекти все още не е известна.

Трябва да стане ясно, че висококачествените захранващи кабели по поръчка са доста скъпи. Например, комплект от четири захранващи кабела от CableMod – 24-пинов за дънната платка, 8-пинов EPS за захранване на процесора, два SATA и един 8-пинов PCIe – ще струва $99. И е много вероятно такъв комплект да не е достатъчен за един геймърски компютър.

За тези, които не могат или не искат да закупят захранващи кабели от CableMod, Phanteks е подготвил два готови комплекта, които също трябва да бъдат закупени отделно. Версията от кабели PCIe 5.0 ще струва $79. Пълният комплект (PCIe 4.0 и PCIe 5.0) се предлага на цена от $179. И то без захранване.

Що се отнася до захранванията на Revolt, те получиха препоръчителни цени от $199, $249 и $349 съответно за версиите 1000W, 1200W и 1600W. Моделите 1000W и 1200W ще се предлагат в бяло и черно. По-старият 1600W модел ще се предлага само в черно. Всички те ще бъдат пуснати в продажба през август.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало