Skip links

PNY показа GeForce RTX 4070 с “турбинен“ охладител

С нарастването на мощността на съвременните видеокарти, старата “турбинна“ конструкция на охлаждането остана в миналото. Но някои производители все още са готови да предложат отделни модели с класическия охладител. На изложението Computex 2023, компанията PNY показа специалната версия на GeForce RTX 4070 Blower Edition с такова охлаждане.

Това е първата официална геймърска графична карта в семейството Nvidia Ada Lovelace с такова охлаждане. По-рано се появи информация относно неназована версия на GeForce RTX 4090 с „турбина“ и дори имаше реални отзиви. Но това са неофициални версии, където производителят е скрил името си. В случая с GeForce RTX 4070 Blower Edition всичко е официално.

Охладители от този тип се използват в решенията за работни станции, които също се произвеждат от PNY. Вероятно компанията просто е копирала охлаждането от такъв ускорител за GeForce RTX 4070.

Производителят гарантира висока ефективност на охлаждането с максимален шум, не надвишаващ 32 dB. Това е напълно възможно, защото TDP на видеокартата е 200 вата.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало