Skip links

Полицията в Мисури е открила тялото на изчезналия съосновател на ONFO Coin

Съоснователят на крипто проекта ONFO coin, базиран на реферална програма, е бил открит мъртъв около седмица след изчезването му. Въпреки установената огнестрелна рана, в момента полицията не подозира извършването на умишлено убийство. За изчезването на доктор Джон Форсайт, крипто поддръжник и лекар в спешното отделение на болница „Мърси“ в Касвил, Мисури, беше съобщено от негови роднини на 21 май, след като не се е явил за смяната си. Скоро след това семейството му пусна апел в социалните медии към всички, които имат информация за неговото местонахождение.

Говорейки пред Daily Beast тогава, по-малкият му брат, Ричард, е заявил, че Джон Форсайт никога не би пропуснал смяна и именно това е породило съмнения, че нещо не е наред. Властите са открили автомобила на лекаря паркиран на по-малко от миля от болницата на 28 май. Портфейлът, паспортът, лаптопът и работното куфарче на д-р Форсайт са били намерени в отключената кола. Според брат му това също е нещо много нехарактерно за него, тъй като той винаги е носил мобилния си телефон в себе си заради работата си. За съжаление, тялото на 49-годишния Джон Форсайт е било открито на 30 май, на около час път южно от мястото, където е бил забелязан за последно, с видима огнестрелна рана. Местната полиция смята, че към момента не може да става дума за умишлено убийство.

Джон Форсайт основава ONFO Coin с брат си Ричард през 2020 г. Техният крипто проект позволява на потребителите да печелят монети, препращайки свои приятели и познати към платформата. В началото ONFO Coin беше популяризиран чрез разпространяването на няколко видеа, показващи „срива на щатския долар“, макар че нови такива клипове не са били публикувани от около година. През 2020 г. от Forbes определиха Джон Форсайт като „Биткойн милионер“, който е бил запленен от криптовалутите и блокчейн технологията още в тяхното зараждане.

Лекарят от Мисури се присъединява към черния списък с крипто поддръжници, които са починали при мистериозни обстоятелства. В най-скорошния подобен случай, създателят на Cash App и бивш технологичен ръководител на Square Боб Лий беше убит при нападение с нож през април. Полицията арестува заподозрения извършител няколко дни по-късно, но мотивите за престъплението все още не са обявени официално, като най-вероятно причината е личен конфликт.

В рамките на около месец, от края на октомври до края на ноември 2022 г., четири популярни лица от сектора загубиха живота си при мистериозни обстоятелства. Николай Мушегян, съосновател на MakerDAO, беше открит мъртъв на плаж в Пуерто Рико само часове след като публикува съобщение в Twitter, че „разузнавателните агенции го преследват“. Тялото на милиардерът Хавиер Биоска беше открито на 22 ноември пред хотел в Естепона, Испания. По това време той беше разследван за най-голямата измама с криптовалута в страната. На 23 ноември бе съобщено, че 30-годишният съосновател на Amber Group Тиантиан Куландер е починал неочаквано в съня си. Само два дни по-късно руският крипто милиардер Вячеслав Таран загина при катастрофа с хеликоптер.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало