Skip links

Пореден шеф по сигурността напусна Twitter

Още един високопоставен служител на Twitter, отговарящ за модерацията на съдържанието в сайта, напусна, предава The Register.

Ила Ъруин, оглавяваща „Доверие и безопасност“ обяви в няколко онлайн медии напускането си без да дава конкретни подробности за решението си. Тя пое поста от Йоел Рот през ноември минала година.

Модерацията на съдържанието в Twitter е проблематичен въпрос за компанията още преди Илън Мъск да я придобие. Любопитното е, че преди време Ъруин изрази задоволството си от работата си с Мъск, обяснявайки, че той и е разрешил да приоритизира безопасността на потребителите на мрежата, ако трябва и това да застрашава печалбите на Twitter.

The Register привежда, че напускането на Ъруин идва скоро след появило се напрежение около публикация в Twitter на Daily Wire, свързана с видео на трансджендър тематика. В отделна публикация Джеръми Боринг от консервативния Daily Wire потвърждава, че той е получил разрешението да сподели популярния напоследък документален филм „Какво е жена? (What is a Woman), както и възможността за закупуване на промоционален пакет за излъчването му. Само че след направен преглед от страна на Twitter, те ни уведомиха, че не само не може да поръчаме пакета, който предлагаха, обявиха, че не може вече да ни поддържат, ще ограничат достъпа до филма и ще го етикитират като „обидно съдържание“ и джендър подвеждаща информация“, пише Боринг.

По-рано тази година, припомня Боринг, социалната мрежа била премахнала въпросната точка от политиките им, като нарушение, но според самите Twitter, те просто вече не го посочвали изрично, но все още се смятало за тормоз. Впоследствие Мъск коментира в Twitter, че определянето на подобни действия са грешка от страна на „много от хората от Twitter“. „Определено си е нещо разрешено“, писа Мъск. Скоро след това последва и напускането на Ъруин.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало