Skip links

Приходите на тайванските партньори на Apple спадат за четвърти пореден месец поради ниското търсене

Приходите на най-големите тайвански доставчици на Apple започнаха да спадат и това е четвърти пореден месец, тъй като продължаващото нарастване на разходите за живот принуждава потребителите в много региони да намалят несъществените си разходи, включително и спестяванията за смартфони и компютри, пише Bloomberg.

Според източника, сумарните приходи на компаниите за сглобяване на устройства като Hon Hai Precision Industry (марката Foxconn) и производителите на компоненти като Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) през май е 944,10 милиарда тайвански долара ($30,5 млрд), а това е спад от 7,8% на годишна база и 2,1% спрямо април.

Apple имаше предизвикателно първо тримесечие, тъй като продажбите на нейните устройства или спадаха, или оставаха в едно положение през първите три месеца на 2023 г. Лекото увеличение на продажбите на iPhone беше прието като изненадващ положителен сигнал от пазара, тъй като анализаторите очакваха по-сериозен спад.

Подразделението за Mac беше особено силно засегнато, водено от значителен спад в търсенето на персонални компютри, което доведе до 31% спад в продажбите в този сегмент през първото тримесечие. Водещите производители на компютри, като Lenovo Group и Asustek Computer наскоро заявиха, че не очакват търсенето да се върне към растеж до следващата година.

Apple има по-силна опора на пазара на смартфоните от своите конкуренти, много от които отчетоха двуцифрен спад в доставките, тъй като ликвидираха непродадените си запаси. Това се отрази на търсенето на услугите на Foxconn и TSMC, тъй като те доставят по-широка гама битова електроника.

Този месец TSMC заяви, че навлиза в период на корекция на запасите, като същевременно отбеляза началото на възстановяването на някои пазари. Компанията също така потвърди прогнозата си за спад на приходите през първата половина на 2023 г. с около 10% в доларово изражение.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало