Skip links

Приложението Geekbench 6.1 по резултатите от тестовете на устройствата не е съвместимо с предишните версии на бенчмарка

Излезе версия 6.1 на приложението Geekbench, която според резултатите от тестовете на потребителски устройства (PC и мобилни платформи), не отговаря на тези в предишните версии от популярния бенчмарк.

Разработчиците обясниха, че допълнителните опции в Geekbench 6.1, които подобряват цялостната производителност на проекта, водят до по-високи показатели в режимите Single-Core и Multi-Core на тестваното устройство. Следователно потребителите не трябва да правят сравнения на резултатите от тази с по-старите версии на приложението.

В резултат на надстройката до Geekbench 6.1, едноядрените тестове са с до 5% завишени (до 10% по-високи в многоядрените) в сравнение с подобните тестове от Geekbench 6.0.

Поради тези методологични разлики, които имат нетривиално въздействие върху резултатите, препоръчваме на потребителите да не сравняват резултатите на Geekbench 6.1 с показателите от Geekbench 6.0 и да надстроят до версия 6.1“ — обясниха от Primate Labs.

В средата на февруари Primate Labs представи шестата версия крос-платформен пакет Geekbench. Приложенията са налични за Windows, macOS, Linux, Android и iOS. Geekbench 6 включва подобрени тестове, които отчитат особеностите на съвременното оборудване, а техните резултати по-точно описват производителността на устройствата. От компанията казаха, че сега в процеса на тестване се използва машинно обучение, а сценариите на бенчмарковете са по-близки до реалните.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало