Skip links

Qualcomm е готов да пусне чипове за портативни конзоли и чака Sony и Nintendo да се присъединят

Qualcomm, която има значителен отпечатък на пазара на смартфоните, пускайки специален чип за портативната конзола Razer Edge, има намерения да навлезе в рамките на Android-устройствата. Компанията е изразила интерес да работи с Nintendo и подразделението PlayStation на Sony.

За своите намерения Qualcomm говори по време на кръгла маса с представители на медиите на Computex 2023. „Компаниите [Sony PlayStation и Nintendo], които се интересуват от игровите възможности на портативните устройства, трябва да се свържат с нас. Мисля, че те обикновено се обръщат към такива като Qualcomm, защото знаят какво сме постигнали с Android игрите” каза Алекс Катузиан (Alex Katouzian), старши вицепрезидент и генерален мениджър на Qualcomm за мобилните устройства, компютрите и добавената реалност.

Qualcomm все още не е потвърдила, че си партнира с някой от големите производители на преносими конзоли, но сегментът на мобилните игри продължава да расте силно, като Sony наскоро обяви конзолата Project Q, а Nintendo в обозримо бъдеще планира да пусне наследника на Switch. Поне едно от тези устройства може да съдържа чип на Qualcomm. Още през 2021 г. компанията пусна процесора Snapdragon G3x Gen1 за подобни джаджи, но засега единственото устройство с този чип си остава Razer Edge.

Много производители на конзоли се нуждаят от преносими устройства. Те не трябва да поддържат графики от висок клас, но искат да запазят мобилните геймъри в собствената си екосистема. И за нас има смисъл да се опитаме да стигнем по-далеч. .. Ако погледнете доларите от мобилни игри, които са влезли през изминалата година, те са повече, отколкото във всички сегменти на игрите взети заедно“ – спомня си г-н Катузян.

В бенчмарковете Snapdragon G3x Gen1 показа по-скромна производителност от най-новите чипове за смартфони, да не говорим за стартиране на игри в 4K резолюция, така че Qualcomm ще трябва да работи усилено, ако Nintendo реши да се обърне към него за наследника на Switch. В този смисъл сътрудничеството на Qualcomm със Sony на базата на Project Q е по-вероятно: това устройство не изисква много производителност – то просто транслира изображението по Wi-Fi.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало