Skip links

Qualcomm обнови платформата Snapdragon Spaces, за връзка на смартфоните и AR-очилата

На конференцията за разработчици на технологии за разширена реалност Augmented World Expo (AWE) 2023, която се провежда от 31 май до 2 юни в Сан Хосе, Калифорния, Qualcomm говори за новите функции на платформата Snapdragon Spaces, предназначена да работи заедно със смартфоните и очилата за разширена реалност (AR).

От компанията казват, че вече няколко години работят върху платформата Snapdragon Spaces, която е предназначена да комбинира ресурсите на Android-смартфоните и AR-очилата, работещи на базата на процесорите на Qualcomm. Новият компонент на тази платформа – Dual Render Fusion добавя функции на допълнена реалност към приложенията, които вече са инсталирани на смартфона, и позволява те да бъдат управлявани от свързаните AR-очила.

Чиповете на Qualcomm се използват в очилата със смесена реалност (XR, съчетава възможностите на виртуалната и допълнената реалност), като при Meta Quest Pro и наскоро анонсираните Oppo MR Glass – използвайки камери, тези очила “смесват“ реалните и виртуални пространства. Компанията също така спомена, че участва в съвместен проект между Google и Samsung, посветен на тази тема, но за подробностите ще трябва да изчакаме до 2024 г.

Apple също през следващите дни се очаква да представи свои собствени очила за смесена реалност. Съвместно с продуктите на Google и Samsung, както и на Qualcomm и Microsoft, те ще влязат в една екосистема – очилата със смесена реалност, дори с възможност за офлайн-работа, ще могат да се свързват с други устройства: смартфони, таблети и ноутбуци. Платформата Snapdragon Spaces има за цел да реши точно този проблем.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало