Skip links

Райън не изпитвал притеснения за мултиплатформения характер на CoD

Както знаете в момента текат едни от финалните изслушвания по делото, касаещо осъществяването на сделката между Microsoft и Activision Blizzard. Както вече ви разказахме, Федералната търговска комисия на САЩ успя да издейства временна забрана на сделката от съда, като се очаква да бъде изслушан по темата и лично изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела. Междувременно продължава публикуването на материали, представени по време на изслушванията. IGN разкрива един такъв материал и любопитна подробност. От писмо, предоставено на FTC става ясно, че първоначално шефът на Sony Interactive Entertainment Джим Райън не изпитвал каквито и да е съмнения, че Microsoft ще запазят мултиплатформения характер на Call of Duty. Поредицата се явява ябълката на раздора между PlayStation и Microsoft, а така също и един от аргументите на американските регулатори за възпиране на сделката.

Два дни след обявеното от Microsoft намерение да придобие Activision Blizzard написал в писмо: „Прекарах доста време, както с Фил (Спенсър, ръководещ гейм операциите в Microsoft) и Боби (Котик, изпълнителният директор на Activision Blizzard – б.а.) вчера. Убеден съм, че ще виждаме CoD на PlayStation още дълги години. Не съм съвсем съгласен и ми се искаше да не се случва (сделката), но ние ще сме добре, повече от добре“, цитират IGN писмото.

И ако някои от вас си спомнят, всъщност Microsoft уверяваше как сериите ще си останат достъпни и за PlayStation докато я има конзолата на пазара, а после започнаха да се споменават някакви срокове.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало