Skip links

Разработчикът на Cardano отхвърли твърденията на SEC, че техният токен е ценна книга

От Input Output Global (IOG), компанията-разработчик на Cardano, отхвърлиха твърденията на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), че собственият токен на блокчейна, ADA, може да бъде разглеждан като ценна книга. От IOG заявяват, че делата, заведени по-рано тази седмица срещу крипто борсите Binance и Coinbase от SEC, които включват ADA в списък с крипто активи, считани за ценни книжа, съдържат „многобройни фактически неточности“. В изявлението на компанията от днес се твърди също, че обвиненията няма да окажат влияние върху нейната дейност:

„При никакви обстоятелства ADA не е ценна книга според законите на САЩ и никога не е бил. Разбирането на начините, по които работят децентрализираните блокчейни е основен компонент в създаването на отговорно законодателство.“, добавят от IOG.

От компанията са на мнение, че регулирането на крипто сектора чрез предприемане на правоприлагащи и репресивни действия от страна на властите „не осигурява необходимата законова яснота или сигурност, която както блокчейн индустрията, така и потребителите заслужават“.

Цената на ADA падна с 3% през последните 24 часа, тъй като инвеститорите бързо реагираха на новината за заведените от SEC дела, продължавайки да разпродават притежаваните от тях активи, които попадат в списъка на регулаторния орган.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало