Skip links

Разработката на LCD-технологията е нещо от миналото – вече приоритет са MicroLED и OLED

Изследванията и разработката в областта на LCD-дисплеите е нещо от миналото: според информация на компанията Merck KgaA, която е най-големият доставчик на LCD-материали за Samsung и LG, клиентите постепенно прекратяват научноизследователската и развойна дейност в тази област.

Лабораториите за изследване и разработка в областта на екраните инвестират в нови проекти, свързани със самоизлъчващи дисплеи като MicroLED и OLED, както и нови технологии за подсветка като Mini-LED. Това разбира се не означава, че LCD-екраните с LED-подсветка са нещо от миналото — TCL, Samsung, LG и Sony все още имат голямо търсене на телевизори и монитори, произведени с помощта на технологията. Тези продукти ще се произвеждат много години напред и ще продължат да падат в цената, но технологичното развитие в областта значително се забавя и по-скъпите аналози заменят тези телевизори и монитори.

За смяната на парадигмата съобщи Боб Райкс (Bob Raikes), който е журналист от изданието Display Daily. Той се свърза с компанията EMD – американския филиал на германската Merck KgaA, която е най-големият доставчик на LCD-материали за производителите на дисплеи. Журналистът попита как ще се развива технологията в бъдеще и получи отговор, че клиентите на компанията вече не се интересуват от значителното развитие на тези материали.

Сред актуалните към днешен ден технологии се споменават QD-OLED, която обещава дълъг експлоатационен живот и повишена яркост, PHOLED, както и разработената от LG Display технология OLED MЕTA.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало