Skip links

Репортаж: Activision се оттегля от Великобритания при неуспех на обжалването

Решението на Агенцията по конкуренцията и пазарите (Competition and Markets Authority, CMA) на Великобритания да блокира сделката между Activision Blizzard и Microsoft за територията на Обединеното кралство произведе съответните остри реакции на двете американски компании. Изпълнителният директор на първите обяви, че компанията може да преразгледа бъдещите си планове, свързани с Албиона, а президентът на Microsoft Брад Смит обяви регулатора, че слага прът в колелото на иновациите и на свой ред заплаши, че компанията му може да преразгледа някои от операциите си във Великобритания.

Тази седмица се заговори отново за вариант, който едва ли е желан, както от британските геймъри, така и от Activision. Става дума за това Activision Blizzard да напуснат територията на Обединеното кралство, ако предстоящото обжалване на сделката се провали. Това се съобщава в репортаж на Bloomberg.

По информация на Bloomberg, следващата седмица Смит ще пътува до Великобритания, за да се срещне с британския финансов министър Джеръми Хънт, за да обсъди сделката между Microsoft и Activision Blizzard. „Една крайна възможност тук е да бъде пренебрегнато решението на CMA и двете компании да осъществят сливането или Activision да излезе от британския пазар. Но ако това се случи, то ще означава, че заглавията на Activision, като Call of Duty ще трябва да се поръчват от трети страни във Великобритания“, пишат Bloomberg. Това все пак ще означава, че една такава стъпка ще засегне единствено сега наличните игри на Activision Blizzard, но не и бъдещите заглавия, издавани от Microsoft.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало