Skip links

„Се таа брат“ е причината съдът да спре достъпа до Zamunda и Pirate Bay

Както съобщихме в сряда решение на Софийски градски съд от 31 май 2023 г. постанови три интернет доставчика да предприемат действия по преустановяване и блокиране на достъпа на своите абонати до онлайн платформите за споделяне на файлове ThePirateBay и Zamunda, както и до техните огледални сайтове (proxy).

Още по-необичайна е причината, поради която е започнатото дело и издаденото съдебно решение. Не става въпрос за хиляди пиратски филми, софтуерни продукти и други интелектуални произведения, които се разпространяват чрез двете торент платформи. Делото се основава на няколко български поп и попфолк песни. Водещата роля в иска е „Се таа брат“ – издаден през 2016 г. продукт на Павел и Венци Венц. Освен с 11-те песни от техния албум, „Замунда“ и The Pirate Bay са били обвинени като нелегални разпространители на сборния албум „БГ Хитове до скъсване“ от същата година. Продуцент на двете издания е „Вирджиния рекърдс“.

В съдебното решение са споменати още няколко записа от „Диапазон рекърдс“, сред които „Моят живот“ на Тони Стораро и „Зайди, зайди, ясно слънце“ на Гуна Иванова, Ива и Велислава, както и от „Ара мюзик“ – „Слънце“ (2006) на Ива Давидова и The Singles Collection (2001-2015) на изпълнител с инициал А.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало