Skip links

SGF 2023: Ново видео към Baldur’s Gate 3

Почитателите на класическияте D&D игри и Larian Studios нямат търпение вече да дойде края на август, когато излиза Baldur’s Gate 3. Студиото беше гост на провеждащия се в момента Summer Game Fest 2023, организиран от Джоф Кийли. Baldur’s Gate 3 в момента се намира в етап на ранен достъп, като се очаква да излезе от тригодишния си престой там на 30-ти август. По време на SGF Larian представиха изцяло ново видео към играта, което ни представя още един от неприятелите, срещу които ще се изправите тук: лорд Ениър Горташ, озвучаван от Джейсън Айзъкс.

Горташ е свалил защитата на портата на Болдур, командвайки армия от механични бойци. Измамните тактики на Горташ са добре известни, както и намеренията му, докато междувременно на сцената се появява и другият злодей – Кетрик Кхорн. Водещ пълчища от неживи, той превзема града и се изправя лице в лице с Горташ.

Baldur’s Gate 3 е един много амбициозен проект за Larian Studios, което оправдава и трите дълги години, които играта прекара в ранен достъп и на няколко пъти излизането ѝ беше забавено. Макар и да попада в една нишова и често пренебрегвана категория игри от много геймъри днес, Baldur’s Gate 3 ще е на равнището на ААА игра, както като бюджет, така и по начин на разработка – през миналата година Larian обяви, че по Baldur’s Gate 3 работят впечатляващ като брой екип – над 400 човека.

„Никога не съм очаквал да сме 400 човека, които ще работим по Baldur’s Gate 3. Никой не си го е мислел. Но това е буквално нещото, което трябваше да се направи. Имахме избор. Имаше момент, в който схванахме какво трябва да направим, за да се получи играта. Мислехме поне, че разбираме. А след това и реално разбрахме. И така пред нас се появиха две възможности: можеше да смалим мащаба на играта или да увеличим екипа си. И ние избрахме второто“, сподели през миналата година в интервю за PC Gamer изпълнителният директор на Larian Studios Свен Винкл.

Играта ще предложи огромна карта и диалог, съставен от над 1.5 милиона думи, над 100 часа пълноценен геймплей и 15 раси и под-раси, нови системи като Attitude (която може да настрои членове от дружината ви срещу вас), както и криминална система (която влияе на репутацията ви) и стотици локации от вселената на Dungeons & Dragons. За тези от вас, които отдавна сте в света на D&D, трябва да знаете, че Baldur’s Gate 3 се основава на D&D 5e (за разлика от първите две игри, използвали 2е).

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало