Skip links

Six Days in Fallujah излиза в Steam на 22 юни

Противоречивата военна игра Six Days in Fallujah ще бъде пусната в Steam Early Access на 22 юни 2023 г. Дълго разработваното заглавие има за цел да разкаже историята на Втората битка при Фалуджа, която се проведе през 2004 г., от различни гледни точки, включително през погледа на американските войски, които се бият с иракските бунтовници, както и през този на цивилното население на града.

На цена от $39,99, играта ще стартира в Steam Early Access с четири кооперативни кампании за четирима играчи, поставени да воюват в градска среда, като картите ще са процедурно генерирани, според издателите от Victura. Тези мисии ще се съсредоточат върху преживяванията на американските морски пехотинци през първия ден от битката. По-късно през годината играчите също така ще получат възможност да играят съвместно като войници от специалните сили на САЩ или като иракски бойци.

От Victura заявяват, че планират да пуснат кампании, пресъздаващи истински истории от битката при Фалуджа, като крайният продукт се очаква да бъде достъпен както за конзоли, така и за компютри през 2024 г. Six Days in Fallujah първоначално трябваше да бъде издадена от Konami преди близо 15 години, но компанията се оттегли през 2009 г. поради противоречивия характер на заглавието, което привлече критики от множество страни, включително от военни ветерани и пацифистки организации. Проектът беше рестартиран през 2017 г., когато от Victura обявиха, че играта отново е в процес на разработка в студиото Highwire Games.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало