Skip links

Слухове: iPhone 15 ще получи обновен UWB-чип за по-пълна интеграция с Vision Pro

Според новите данни от известния анализатор на TF International Securities Минг-Чи Куо, предстоящите смартфони от семейството iPhone 15 ще разполагат с подобрения U1 UWB чип, за да осигурят по-пълна и надеждна връзка с безжичните очила за смесена реалност Vision Pro.

iPhone 15 най-вероятно ще е с обновена UWB спецификация, а производствения процес ще се промени от 16nm към по-съвременния 7nm, което ще подобри производителността и ще намали енергопотреблението за близки взаимодействия“ – казва анализаторът.

В нов пост в Twitter, Куо каза, че Apple активно ще обновява хардуерните характеристики на iPhone като част от плановете за изграждане на конкурентна екосистема за Vision Pro. „Екосистемата е един от ключовите фактори за успех на Vision Pro, включително интеграцията с останалите физически продукти на Apple, а основните, свързани с тях, хардуерни характеристики са Wi-Fi и UWB“ – обяснява анализаторът.

Чипът U1 се използва в смартфоните на Apple от серията iPhone 11. Използва се в таговете Apple AirTag, Apple Watch Series 6 и по-новите носими устройства, високоговорителите HomePod mini и HomePod от второ поколение, както и най-новите кутии за зареждане на AirPods Pro.

Куо също казва, че iPhone 16 ще бъде първият смартфон на Apple с поддръжка на технологията Wi-Fi 7. „iPhone 16 вероятно ще бъде надстроен до Wi-Fi 7, което ще улесни интегрирането на хардуерните продукти на Apple, работещи в една и съща локална мрежа, което ще осигури по-добро изживяване с екосистемата“ – твърди анализаторът.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало