Skip links

Sony WF-C700N: Страхотна бюджетна опция с шумопотискане

Ако искате да си купите чифт истински безжични слушалки, ще видите огромен брой препоръки за Sony WF-1000XM4. За петте години, откакто са пуснати на пазара, те се превърнаха в основен избор за всеки, който търси едни от най-добрите шумопотискащи слушалки в ушите, които можете да си купите.

Не всеки обаче иска да похарчи тяхната цена от около 350 лв и ако сте търсили нещо по-евтино, Sony тази пролет пусна чифт слушалки, които може да представляват интерес. Те са WF-C700N и заместват WF-C500N от 2021 г., като имат за цел да предоставят много от това, което обичаме във флагманските слушалки, но на половин цена.

Могат ли те да пренесат качеството, което очакваме от слушалките на Sony, в по-нисък ценови клас без прекалено много компромиси? Тествахме ги, за да разберем това. Първото впечатление от тях е от кутията, която е направена от рециклирана хартия като някои от най-новите продукти на Sony и това определено има своите предимства, но на първо време може да ви се стори малко странно. Бързо я махаме и преминаваме към по-важното.

    

 Дизайн

Дизайнът на WF-C700N не се различава от този на по-скъпите им братя и сестри, с подобна форма, която се поставя изцяло в ухото. Sony очевидно ги е проектирала с оглед на комфорта и стабилността и, честно казано, те са доста приятни за носене, дори и за дълъг период от време – изключително лекият характер на материалите, които Sony е избрала, помага в това отношение.

Както винаги, в кутията има няколко накрайника за уши, от които можете да избирате, и ние установихме, че е много лесно да се постигне отлично прилягане, което не е толкова натоварващо за ухото, колкото някои други по-скъпи опции.

Броят на наличните цветове е приятен елемент, но няма как да не отбележим, че тази лека конструкция е резултат от почти изцяло пластмасови материали и това означава, че слушалките не могат да се представят за по-престижни, отколкото са.

Това е особено очевидно, когато се докоснете до корпуса, който е изключително лек и изглежда като нещо, което бихте могли да счупите почти без усилие, ако се опитате (не че ще го направите). Това има и положителни страни, тъй като пакетът е достатъчно лек, за да не бъде никакво бреме, но ви кара да се чувствате така, сякаш сте избрали бюджетни слушалки вместо комплект, който е по-силен от тях.

Все пак слушалките се привличат с магнит в корпуса наистина добре, а в ухото са приятни и анонимни, така че все още има какво да се желае в начина, по който са създадени WF-C700N. Моделът се предлага в черно, бяло, лавандулово и градинско зелено, което беше у нас за ревюто. Едно от впечатляващите неща обаче е това колко са леки – само 4,5 грама на слушалка.

Функции

Като се има предвид избраната ценова точка, Sony WF-C700N не разполагат с много функции извън основния си набор от функции за шумопотискане, но все пак има някои приятни щрихи. Например, ще получите IPX4 водоустойчивост, което прави слушалките подходящи за използване във фитнеса – съществена характеристика, за да се гарантира, че те са наистина полезни в реални ситуации. Поддържа се и многоточкова Bluetooth връзка, така че те могат да се свързват с две устройства едновременно.

Животът на батерията е малко по-слаб в сравнение с този на флагманските слушалки – общо 15 часа, но 7,5 часа възпроизвеждане с едно зареждане и още едно пълно зареждане в калъфа не е нищо за пренебрегване. Ако не се нуждаете от включено шумопотискане, ще можете да изстискате малко повече от тях – общо 20 часа, с 10 часа възпроизвеждане наведнъж.

Говорейки за шумопотискане, тук се използва адаптивният контрол на звука на Sony, който може да се управлява в приложението Sony Headphones Connect. Слушалките разбират средата, в която се намирате – например дали пътувате, сте у дома или във фитнеса – и регулират нивото си на шумопотискане в съответствие с нея.

Това е функция, която малко разделя мненията – въпреки че работи с прилична степен на надеждност, ние все още предпочитаме ръчно управление (което се настройва много лесно в приложението), за да не бъдем изненадани. Разбира се, хубаво е да имате тази възможност, ако я предпочитате.

Налице е и директен режим на прозрачност, наречен „Режим на околния звук“, както и функция „Фокус върху гласа“, която ще ви позволи да чувате ясно всеки, който ви говори, така че не е необходимо да сваляте слушалките, за да разговаряте. Подобно на повечето от тези функции, които сме тествали през годините, не можем да си представим да разчитаме на някоя от тях – ехото и увеличаването на звука са твърде странни и скоро премахнахме изцяло режима за околна среда от контролите. Отново е много ценно, че можете да персонализирате нещата до такава дълбочина, но дали ще го използвате или ще го отбележите, е съвсем друг въпрос. Вероятно бихме предпочели вместо това тук да има автоматична пауза и разпознаване на износване, но за съжаление те не са включени.

Самото шумопотискане трябва да бъде взето в неговия контекст – ако го подредите срещу най-добрите удари като QuietComfort Earbuds II на Bose или наистина Sony WF-1000XM4, ще излезете силно разочаровани. Ще чуете повече шумове и повече ще достигнат до вас.

Сравнете ги обаче с такива като Nothing Ear 2 и нещата са много по-близки, така че Sony изненадващо се е справила доста добре. Разбира се, свръхвисоките слушалки винаги имат предимство, така че последните бюджетни CH720N са достоен вариант, ако искате повече изолация на подобна цена.

Възможности

Вкарайте WF-C700N в ушите си и започнете да слушате, като вероятно ще бъдете приятно изненадани от живия звук, който ви очаква. Въпреки леката си изработка, тези слушалки предлагат много сила на звука, с която да си играете, и остават стабилни и контролирани, дори когато ги тласнем към горните им граници.

Те може да не са най-експанзивните по отношение на звуковата сцена, но звукът не се усещаше и заобиколен или ограничен. Това е справедлив баланс на тази цена и Sony го е постигнала добре.

Такъв е случаят и на други места. Като цяло тези слушалки са неутрални, с акцент върху чистотата. Средните честоти са леко изнесени напред, така че вокалите блестят, а във високите честоти има хубаво количество хапливост, което им придава енергия и вълнение. Впечатлени сме и от количеството детайли, които разкриват доста текстура и финес на инструментите и вокалите, което не очаквахме на тази цена.

Ниските честоти може би не са толкова дрънчащи или мощни, колкото бихте очаквали в чифт по-евтини слушалки – често в техен ущърб – но далеч не са леки. Той е достатъчно богат и тежък, за да придаде на C700N солидност и авторитет, и винаги е добре контролиран, но ако предпочитате да чувате повече, в приложението Headphones Connect има еквалайзер, който ви позволява да настроите някои нива според предпочитанията си.

 В крайна сметка

Като цяло WF-C700N ни се струват доста добре преценени слушалки за цената от около 200 лева. Има добро количество детайли и проницателност, прилично владеене на времето и равен подход към качеството на звука, което не се чува еднозначно в слушалките на това ниво.

Като прибавим към това някои добри характеристики и атрактивен дизайн, те представляват доста примамливо предложение. Единствено пластмасовото качество на изработката им пречи да бъдат наистина привлекателни на 100%. В крайна сметка обаче за цената си WF-C700N предлагат привлекателен баланс между атрактивен дизайн, добри функции и добре преценен звук.

Плюсове
  •     Приятна и семпла визия
  •     Удобни и леки
  •     Добър ANC и звук
Недостатъци
  •     Пластмасов корпус и изработка
  •     Среден живот на батерията
  •     Конкуренцията се развива бързо


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало