Skip links

Стана ясна сумата, която са платили Embracer, за могат да създават игри по „Властелина на пръстените“

Тази седмица стана ясно колко точно са заплатили от шведския консорциум Embracer Group за правото да създават видео и настолни игри, филми и друг тип медийни и развлекателни продукти и услуги. Сумата определено съвсем не е висока.

През август миналата година Embracer обявиха придобиването на Middle-earth Enterprises, държащи правата над „Властелина на пръстена“ и „Хобит“. Холдинговата група беше тръгнала на шопин кампания по това време и горе-долу по това време придобиха Tripwire Interactive (Red Orchestra, Killing Floor), Tuxedo Labs и няколко по-малки студиа. По-късно взеха и правата над Tomb Raider и Deus Ex чрез придобиването на Crystal Dynamics, Eidos Montreal и Square Enix Montreal.

Наскоро компанията публикува годишния си финансов отчет, от който става ясно, че Embracer са заплатили на собствениците на Middle-earth Enterprises – Saul Zaentz Company сумата от SEK 4.2 милиарда или по днешен курс на шведската крона – близо $395 милиона, предава Variety. Сумата изглежда наистина скромна, вземайки предвид, че само трилогията по „Властелина на пръстените“ на Питър Джаксън носи близо три милиарда долара на създателите си. А кръга от продукти, който днес Embracer е изключително широк – от видеоигри през филми и даже тематични паркове. Наскоро те обявиха, че именно видеоигрите от света на Средната земя ще са в центъра на гейминг амбициите им. GamePressure на свой ред допълват, че споразумението на Embracer не включва заглавия, които преди сключване на договора им с Saul Zaentz са били получили лиценз, като The Lord of the Rings: Gollum, The Lord of the Rings: Return to Moria и The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало