Skip links

Стартъпът Icanpreneur привлича клиенти по-бързо от очакваното

Екипът на Icanpreneur е амбициран да подобри значително шансовете за успех на основателите на технологични стартъпи (снимка: Icanpreneur)

Българският стартъп Icanpreneur, първият акселератор като софтуер (Accelerator–as-a-Software), започна набиране на pre-seed инвестиция в размер до 1,2 млн. евро, за да захрани по-големия от очакваното органичен растеж.

Icanpreneur цели да подобри значително шансовете за успех на основателите на технологични стартъпи, като ги навигира в техния път на базата на доказали се в практиката предприемачески процеси, чрез удобна софтуерна система.

Набирането на инвестиционния рунд започва 10 месеца след привличането на ангелско финансиране в размер на 200 хил. евро при оценка на компанията от 2,5 млн. евро, осигурена от едни от най-успешните инвеститори и предприемачи в българската ИТ екосистема.

Icanpreneur вече създаде първа версия на своя акселератор като софтуер (Accelerator–as-a-Software), който дава възможност на технологични предприемачи и иновативни екипи от цял свят да започнат от начална идея и да достигнат до пазарно успешен продукт (product/market fit).

Фокусът на тази версия на акселератора е ефективно пазарно валидиране на началните идеи на предприемачите и еволюирането им до такива, за които има значима пазарна нужда. Всичко това се случва чрез следване на доказали се в практиката структурирани предприемачески процеси, предоставени посредством иновативно потребителско преживяване за ефективна колаборация в екип.

Над 50 клиента вече активно използват продукта и същевременно са отявлени посланици на уникалния подход на Icanpreneur към предприемачеството. “Привличаме клиенти по-бързо от очакваното и затова решихме да потърсим финансиране по-рано, за да подхраним този растеж”, каза Веско Колев, основател и изпълнителен директор на Icanpreneur.

“Свидетели сме на безпрецедентна вълна от нови предприемачи, особено в технологичния свят. Те обаче следват традиционния път – търсят ноу-хау от разпръснати източници в различни формати. Това може да се направи по-добре чрез софтуерна система, навигираща структурирано техния път. С Icanpreneur това най-накрая е реалност”, поясни Светозар Георгиев, бизнес ангел в Icanpreneur и съосновател на Telerik, Telerik Academy & Campus X.

Средствата от инвестицията ще бъдат вложени в значително увеличение на скоростта на развитие на Icanpreneur в следващите 12-24 месеца както като продукт, така и по отношение на целеви пазари.

Компанията има амбиция да се възползва от бързо растящата тенденция на нововъзникващи стартъпи, особено такива свързани с изкуствен интелект (AI), на пазарите в Централна и Източна Европа, ЕС и САЩ. Капиталът, набран в тази кампания, ще позволи това да се случи много по-агресивно.

Icanpreneur обяви и програма за ексклузивен достъп на нови 200 потребителя (Icanpreneur Early Adopters Program), с която ще се развива и подобрява платформата, докато те работят по своите стартъп или продуктови идеи. Очаква се програмата, както и акселераторът на Icanpreneur да имат значителен и все по-широкообхватен положителен ефект върху локалната екосистема.

source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало