Skip links

Стартъпът в сферата на генеративния ИИ Cohere привлече $270 млн., в това число от NVIDIA и Oracle

Стартъпът Cohere, специализиран в разработването на AI-решения за корпоративния сектор и предприятията, обяви кръг за финансиране Series C, който набра $270 млн. Средствата за разработката бяха предоставени от инвеститори от САЩ, Канада, Корея, Обединеното кралство и Германия.

Платформата за генеративен ИИ Cohere е проектирана с мисъл за бизнеса, като се твърди, че осигурява лесна употреба, достъпност и поверителност на данните. Системата може да бъде внедрена във всяка облачна инфраструктура чрез API: това например може да бъде съществуващата облачна среда на клиента или виртуален частен облак.

Cohere предлага набор от генеративни AI-модели, управлявани от невронна мрежа, наречена Command. Решението е оптимизирано за създаване на текстове, въз основа на потребителски подсказки. Системата е способна да генерира продуктови описания, да анализира документи и да поддържа комуникация с клиентите под формата на чат-бот. Налични са и още по-специализирани модели – за организиране на търсения в един или друг сайт.

За компаниите с индивидуални изисквания, стартъпът предлага възможност за фина настройка на своите модели, включително и обучение по предоставени масиви от данни. Cohere също така позволява на клиентите да избират сред множество варианти за внедряване на AI.

В рамките на кръга за финансиране Series C, пари са постъпили от NVIDIA, Oracle, Salesforce Ventures, DTCP, Mirae Asset, Schroders Capital, SentinelOne, Thomvest Ventures и Index Ventures. В резултат на тази инвестиционна програма, стартъпът Cohere се оценява на 2,2 милиарда долара.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало