Skip links

SUNOTEC и Huawei подписаха меморандум за сътрудничесто, за да допринесат за внедряването на фотоволтаични FusionSolar Smart решения в България

По време на изложението Intersolar Europe 2023, провело се в Мюнхен, Германия от 14 до 16 юни 2023 г., SUNOTEC и Huawei Technologies Bulgaria EOOD подписаха Меморандум за сътрудничество. С него те инициираха партньорство за осигуряването на иновативни и надеждни фотоволтаични FusionSolar Smart решения, директно или чрез официалния дистрибутор на Huawei, като същевременно предоставят цялостна техническа поддръжка по отношение на изпълнението на проекта в България.

Основателят и главен изпълнителен директор на SUNOTEC Калоян Величков коментира: „Горди сме да засилим сътрудничеството с Huawei и сме уверени, че то ще допринесе за развитието на българската фотоволтаична индустрия. Това ще донесе много предимства и за двете страни. Интегрираните усъвършенствани атрибути на Huawei, като Smart String Level Disconnector (SSLD) и Smart I-V Curve Diagnosis, както и цялостните услуги, които компанията предлага, ще улеснят инсталирането и значително ще намалят разходите ни за експлоатация и поддръжка.“

„SUNOTEC е изградила своето представяне върху дългосрочно сътрудничество със силни производители на технологии и продължава да предлага на българския пазар най-добрите технологии, съответстващи на взискателните изисквания към мрежата. Радваме се, че SUNOTEC ни избира като ключов доставчик на технологии“, отбеляза г-н Джаки Чен, президент на Digital Power Technologies за Европейски регион.

Huawei се ангажира да интегрира цифрови технологии и технологии за силова електроника, да разработва чиста енергия и да дава възможност за дигитализация на енергията, като по този начин стимулира енергийната революция за по-добро и по-зелено бъдеще. Общата визия на Huawei и SUNOTEC се фокусира върху приноса към развитието на дигиталната енергийна индустрия в България и това сътрудничество ще даде възможност на иновативните продукти и решения на Huawei да повишат бизнес и социалната стойност.

Intersolar Europe се състоя от 14 до 16 юни в Мюнхен, Германия. На водещото световно изложение за соларната индустрия Huawei представи своите иновативни решения и практики, които позволяват на зелената фотоволтаика да бъде основен източник на енергия за всеки дом и бизнес.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало