Skip links

Tails 5.14

Tails или The Amnesic Incognito Live System e операционна система – Linux-дистрибуция, базирана на Debian, специално създадена за осигуряване на анонимност и неприкосновеност на личната информация.

Tails е продължение на популярния в някои среди проект ОС Incognito. Всички изходящи връзки преминават през анонимната мрежа Tor, а всички връзки, за които има съмнения, че не са анонимни се блокират.

Tails е предназначена преди всичко за стартиране от LiveCD или LiveUSB, без оставяне на цифрови следи в компютърната система, от която е стартирана. Главен спонсор на Tails е проектът Tor. Tails е използвана от Едуард Сноудън за за разобличаване на програмата PRISM.

В новата Tails, Tor Browser е обновен и за този браузър е забранен достъпа до локални мрежи. За достъп до локалните ресурси вместо браузъра Tor Browser се използва Unsafe Browser. Добавен е 32-битовия GRUB EFI и сега Tails може да се зарежда на някои таблети с процесори Intel Bay Trail. Лиценз: Безплатен (Freeware).

Официална страница
Изтегли: Tails 5.14 за Windows (1.24 GB)
Изтегли: Tails 5.14 за Linux
Изтегли: Tails 5.14 за MacOS

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало