Skip links

Търговските космически полети на Virgin Galactic започват този месец на космическа цена

Докато много от нас очакват с нетърпение да заминат за някое европейско кътче това лято, малцина щастливци ще полетят в Космоса. Те ще трябва да се бръкнат с 450 000 долара на човек за привилегията да се качат на борда на „Галактик 01“.

Да, обявен е първият полет на компанията за космически туризъм на Ричард Брансън Virgin Galactic.

Той ще се издигне в небето в периода 27-30 юни.

Търговското откриване идва след приключването на космическия полет Unity 25 и рутинните анализи и проверки на превозното средство. То обаче се случва само месец след като Virgin Orbit, отделна космическа фирма, собственост на Брансън, бе напълно закрита след неуспешен полет.

Първият полет на Virgin Galactic ще бъде научноизследователска мисия, на борда на която ще има трима членове на екипажа от италианските военновъздушни сили и Националния съвет за научни изследвания на Италия.

След това през август ще последва втори търговски полет, наречен подобаващо Galactic 02.

След това компанията заявява, че се очаква да извършва ежемесечни космически полети.

Стартираме първата търговска космическа линия за Земята с два динамични продукта – нашите научни изследвания и частни космически мисии за астронавти. Тази следваща вълнуваща глава за Virgin Galactic е движена от иновации, решителност и ангажимент за предоставяне на несравнимо и наистина трансформиращо преживяване на клиентите.

Главният изпълнителен директор на Virgin Galactic Майкъл Колглейзър.

След вълнуващото съобщение акциите на Virgin Galactic скочиха с повече от 40%.

Компанията е продала повече от 800 билета на желаещи да се качат на революционния самолет, който издига пътниците на 80 километра над Земята и им позволява за няколко минути да изпитат безтегловност.

В разговор с LADbible през януари Брансън заяви, че компанията му е „в началото на процеса на осигуряване на достъп на повече хора“. Признава, че дните, когато пътуването в космоса ще бъде широко достъпно, са все още на години разстояние.

Според него всяка голяма крачка напред в космическите пътувания ще отнеме няколко години.

Поне тези, които целят да превърнат няколко полета годишно в нещо комерсиално, за което част от обществото ще може да плаща и да си го позволи

Мисля, че реално е така. Искам да кажа, че обикновено изпреварвам себе си, но мисля, че преди да се превърне в нещо като търговско пътуване със самолет, ще са необходими няколко десетилетия. Но това, което мога да кажа, е, че ще направим всичко възможно да го ускорим. Аз съм все по-напред и бих искал да го видя. Ще вървим толкова бързо, колкото можем.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало