Skip links

TeamGroup показа на Computex пълноценно течно охлаждане със 120-мм радиатор за PCIe 5.0 SSD

TeamGroup показа много нови продукти на Computex. Един от тях беше системата за течно охлаждане T-Force Siren GD120S за твърдотелните NVMe-дискове M.2 2280.

Конструкцията на T-Force Siren GD120S предвижда използването на меден воден блок, който е свързан чрез две тръби към външен алуминиев радиатор с размери 266 × 215 × 136 mm. Помпата на течното охлаждане работи със скорост до 4000 rpm, осигурявайки производителност до 850 мл/мин.

Охладителната система T-Force Siren GD120S консумира до 4 W мощност. Според TeamGroup, нивото на шума на помпата не надвишава 22 dBA. Външният радиатор се охлажда допълнително от 120 мм ARGB-вентилатор, работещ в скоростния диапазон от 600 до 2200 об/мин. Шумът, който създава, не надвишава 39,5 dBA.

Компанията все още не е решила каква да бъде цената на T-Force Siren GD120S, но планира да пусне новия продукт някъде през третото тримесечие на тази година.

Производителят също така показа нова серия системи за въздушно охлаждане T-Force AirFlow за SSD от стандарта PCIe 5.0. Той включва три модела охладители – T-Force AirFlow I, T-Force AirFlow II и T-Force AirFlow III. Те се различават по своя дизайн и размер, така че потребителите ще трябва да решат кой модел е най-подходящ за тяхната компютърна конфигурация, като вземат предвид наличното пространство.

Конструкцията на охладителните системи от серията T-Force AirFlow включва алуминиеви радиатори, топлопроводими тръби и малък вентилатор. Според производителя, тези охладителни системи могат да намалят работната температура на SSD до 30%.

Щандът на компанията включва и новата серия твърдотелни дискове Cardea Z5. Те ще се предлагат в размери 1TB, 2TB и 4TB, като предлагат скорости за последователно четене до 12GB/s и скорост за последователно записване до 11GB/s. Заедно с устройствата от серията Cardea Z5, по-мощният модел Cardea Z54A също така демонстрира скорост на четене до 14 GB/s и запис до 11 GB/s. Според TeamGroup, устройствата от серията Cardea Z5 ще предлагат до 1400 TBW (терабайта презаписана информация). SSD ще се предлага с петгодишна гаранция от производителя.

Други устройства на компанията са модулите памет от серията T-Force XTREEM. Те разполагат с ARGB-подсветка на радиаторите и предлагат скорости до DDR5-8266.

На щанда на производителя беше показано и новото течно охлаждане T-Force Siren GA360 AIO с размер 360 мм. Включва помпата Asetek V2 от седмо поколение. Компанията представи и два модула USB-флаш от стандарта USB 3.2. Моделът C321 има пикова скорост за трансфер на данните от 1GB/s и ще се предлага с капацитет до 2TB. Особеност на модела C175 от своя страна е неговата конструкция, която е изработена от 75% преработена пластмаса.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало