Skip links

Tesla патентова нова система за управление, при която воланът няма механична връзка с колелата

Tesla е подала заявка за патент за нова система за управление. През 2020 г. стана известно, че Tesla създава екип, който да внедри технологията за електронно управление (steer-by-wire) в своите електромобили.

Системата steer-by-wire (управление чрез кабел) елиминира използването на механични връзки в кормилната уредба и вместо това разчита само на електрически или електромеханични системи за управление, управлявани от съвременна електроника.

Тази система би могла да бъде по-ефективна, да дава по-добри възможности за управление и повече свобода за различни дизайнерски решения в купето. Въпреки това на практика на всички пазари системите за управление все още изискват механична връзка на волана с колелата, за да може превозното средство да получи разрешение за движение по пътищата.

Tesla, подобно на много други производители на автомобили, вече е вградила двигатели и задвижващи механизми в системата за управление на автомобила, за да реализира функциите за асистирано шофиране в рамките на системите Autopilot и Full Self-Driving, но кормилната уредба използва механична връзка.

През 2020 г. Tesla сформира нов екип в Остин, който да разработи нова система за управление, а година по-късно главният изпълнителен директор Илън Мъск потвърди, че Tesla наистина работи по подобно прогресивно управление, но че до реализацията му остават още много години. Сега стана ясно, че Tesla е подала заявка за патент за новата система за управление.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало