Skip links

Tesla се отказа от игрите за волан по време на движение

Tesla премахна възможността за стартиране на игри на бордовия компютър на електромобилите си по време на шофиране. По-рано Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA) започна разследване по отношение на функцията Passenger Play.

Производителят няма да трябва да изтегля електромобили след приключване на разследването от страна на федералната агенция. Tesla ще пусне актуализация, която ще ограничи функцията дистанционно.

NHTSA започна разследването през декември 2021 г. Агенцията отговори на оплаквания от собственици на електромобили, които са казали, че могат да играят игри и да сърфират в интернет, докато шофират. Разследването на агенцията обхвана повече от половин милион автомобила.

При тестването на функцията в края на 2021 г., потребителите успяха да играят игрите Tesla Arcade, докато шофират. Играчът трябваше да потвърди, че заема мястото на пътника, но нищо не пречи на шофьора да отговори положително.

След началото на разследването Tesla актуализира софтуера и деактивира функцията. В началото на 2022 г. компанията съобщи, че 97% от нейните електромобили са получили софтуерни актуализации. NHTSA си запазва правото да започне отново разследване, ако бъдат установени свързани със сигурността дефекти.

Tesla съобщи, че е регистрирала малък брой случаи, когато Passenger Play е бил активен по време на шофиране. В около една трета от случаите игрите са стартирани по време на шофиране без пасажер.

Tesla е обект на още няколко разследвания, свързани с безопасността, включително и няколко десетки катастрофи на коли с активиран автопилот. Компанията оглавява списъка на NHTSA за катастрофи и смъртни случаи, включващи превозни средства, оборудвани с модерни системи за подпомагане на водача.

В средата на декември миналата година Tesla откри бета-версията на приложението Steam с хиляди игри на бордовия компютър за новите итерации на Model S и Model X. Автомобилите идват с надграден компютър и производителност от 10 терафлопа.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало