Skip links

Twitter добави краудсорсинг проверка на изображенията в туитовете за борба с фейка

Twitter тества новата функция Community Notes, която има за цел да улесни разпознаването на “привеждащите в заблуждение“ медия-файлове. Функцията включва краудсорсингова проверка на снимките и видеото в туитовете и добавяне на пояснителни надписи.

В рамките на Community Notes, потребителите с „достатъчно високи оценки“ ще могат да добавят към изображенията в туитовете надписи с допълнителен контекст. Първо, ще се посочва дали изображението е създадено с помощта на изкуствен интелект.

Както обясняват от Twitter, бележките автоматично ще се появяват върху бъдещите копия на същото изображение, дори ако са споделени от различни потребители в нови туитове. За да направи това, алгоритъмът ще съпостави снимките и ще намери съвпаденията. Компанията предупреждава, че ще отнеме време за подобряване на процеса на съвпадение.

Twitter се надява, Community Notes да помогне за ограничаване на разпространението на фейк-изображения, като например „снимката“ на експлозия близо до Пентагона, която стана вирусна в платформата миналата седмица. По-рано подобна ситуация се случи и с генерираната от AI снимка на папа Франциск в огромно пухено яке.

Тестването на Community Notes ще започне с туитове с една снимка или видео, но в бъдеще социалната мрежа планира да разшири функцията, за да анализира туитовете с множество медия-файлове.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало