Skip links
Twitter заплашва Мета със съдебно дело за открадната „търговска тайна“.

Twitter заплашва Мета със съдебно дело за открадната „търговска тайна“.

Мета успешно задейства отговор от Twitter в сряда по време на старта на неговия ново конкурентно приложение, теми. Илон Мusks Дългогодишният адвокат Алекс Спиро изпрати такъв писмо до главния изпълнителен директор на Meta Марк Зукнаследявати заплаши да заведе дело срещу компанията за „систематично, умишлено и незаконно присвояване на търговски тайни и друга интелектуална собственост на Twitter“.

Twitter каза на Meta в писмото си, че това е „официално известие“, с което се иска от Meta да запази всичките си документи, свързани с „спор между Twitter, Meta и/или бивши служители на Twitter, които сега работят за Meta work, може да има отношение“. В писмото се твърди, че Meta е създала реплика на приложението си с помощта на бивши служители на Twitter, на които е „умишлено възложена задачата“ да разработят приложение „copycat“.

Спиро твърди в писмото, че много бивши служители, наети от Meta, са “неправилно съхранявали Twitter документи и електронни устройства”, но не предоставя конкретни доказателства или примери в подкрепа на твърденията.

Мета комуникационен директор Анди Стоун отговори към писмото за Threads, което гласи: „За да бъде ясно, никой от инженерния екип на Threads не е бивш служител на Twitter – това просто не е нещо.“

Но дори когато Мъск обвинява Мета, че е използвал бивши служители на Twitter за изтичане на „търговски тайни“, за да създаде най-големия си конкурент досега, това не е убягнало от вниманието му предмети Потребители, много от персонала, който той има предвид, вероятно са били уволнени в сериала Twitter извърши масови съкращения В края на миналата година. „„Бивши служители“, Така той уволни почти всички служители на Twitter и сега съди други компании, че са ги наели?? Толкова жестоко…” един човек написа.

Друг човек коментира: „Той арогантно уволни много от служителите си, без да осъзнава, че те могат да работят за друг конкурент.“ Той получава своето отмъщение. Зависи от него“.

Мъск коментира писмото в публикация в Twitter: Пишете: „Конкуренцията е наред, измамата не е“, докато новият главен изпълнителен директор на компанията, Линда Яккарино, изглежда се позовава на теми в отделна публикация пост каза: „Често ни имитират – но общността в Twitter никога не може да бъде дублирана.“

Според писмото Twitter също обвинява Meta в достъп до нейните данни за нишки, добавяйки, че е забранено да използва „приложения, бутони, джаджи, реклами и търговски услуги“. Компанията твърди, че Meta “съзнателно” е използвала информация за своя уебсайт, “за да ускори развитието на конкурентното приложение на Meta” и да проследи своите потребителски данни.

През последните месеци се появиха повече конкурентни платформи, включително T2, мастодонт, и Bluesky, всички от които не успяха да натрупат инерция и нито една от които Мъск не е заплашил да съди. това нещо не е трудно. Дори Доналд Тръмп го направи туитър клонинг от пода.

Но когато пристигна новината за началото на темиизглежда акциите на Meta скочиха скок с 455% в рамките на 24 часа след обявяването на 4 юли, а Зукърбърг каза, че пет милиона души са се регистрирали за Threads в рамките на първите четири часа от стартирането му, каза Journo Research в имейл до Gizmodo. До края на първия ден 30 милиона потребители са се абонирали за Threads, като лесно ги надминават Bluesky, който все още е само с покани И хаС 50 000 потребители, TechCrunch докладвани.

Спиро и Мета не отговориха веднага на молбата на Gizmodo за коментар.

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало