Skip links

В американските магазини процесорът AMD Ryzen 5 7600X поевтиня до $209

Големият американски магазин Newegg често понижава цените на компютърните компоненти, за да подобри продажбите си. Очевидно младшите процесори за сокета AM5 са се застояли в складовете и сега магазинът предлага AMD Ryzen 5 7600X за 209 долара – преди това този чип струваше 246 долара. Обикновеният Ryzen 5 7600 (не X) струва 223 долара и не може да се възползва от промоцията.

Китай също се стреми да продава колкото се може повече процесори от типа 7600X – цените им в магазините достигат 183 долара. Тази сума силно контрастира с първоначалната препоръчителна цена от 300 долара, която впоследствие AMD намали на 249 долара.

Тези процесори започнаха да поевтиняват почти веднага след излизането си. По време на техния анонс AMD обяви цена на AMD Ryzen 5 7600X от $299. След всяко намаление на цените следваха тотални разпродажби на всички партиди на тези чипове. Интересно е, че почти няма разлика в цените на процесорите 7600 и 7600X, които се различават само по минималната и максималната си тактова честота. Но явно такава е стратегията на компанията, ръководена от Лиза Су, която смущаващо бързо догони и надмина Intel в сферата на десктоп, сървърните, а и някои други видове процесори.

Десктоп процесорите AMD Ryzen 7000 имат по два чиплета с процесорни ядра и един кристал за входно/изходните операции. Всеки чиплет разполага с 8 физически процесорни ядра и 32 MB кеш памет от трето ниво. Това дава възможност за изграждането на чипове с 16 ядра и 64 MB L3 кеш памет в максималната конфигурация на процесора. Според техническите спецификации процесорът AMD Ryzen 5 7600X има 6 физически ядра и 32 MB кеш от трето ниво

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало