Skip links

В Дубай откриха център за изкуствен интелект

Център за изкуствен интелект отвори врати в четвъртък в Дубай. Това съобщи престолонаследникът на Обединените арабски емирства Хамдан бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум.

Стартирахме Центъра за изкуствен интелект в Дубай, за да увеличим усилията си за внедряване на ИИ и предоставяне на уникални правителствени услуги. Поръчах формирането на работни групи във всички правителствени агенции в Дубай за разработване на базирани на AI приложения, които ще ни позволят да създаваме иновативни правителствени проекти и да ускорим цифровата трансформация“ — каза престолонаследникът.

Според изданието Arabian Business, центърът планира да обучи 1000 държавни служители в използването на генеративен изкуствен интелект. Очаква се създаването на центъра да подобри обществените услуги и да повиши производителността на държавните служители. Новата организация ще подкрепи повече от 20 местни и международни стартъпа.

На 30 май базираният на изкуствен интелект чатбот U-Ask започна да работи. Платформата е разработена в сътрудничество с Microsoft и консултантската компания PricewaterhouseCoopers Middle East. Чатботът използва технология за генеративен изкуствен интелект и ви позволява да получавате информация за държавните услуги на арабски и английски език, а също може да предоставя и персонализирани препоръки.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало