Skip links

Вече официално можете да сваляте рийлове от Instagram

Instagram най-накрая добави една от най-очакваните функции в приложението си: възможността да изтегляте рийлове (Reels) и да ги споделяте другаде. В момента функцията се внедрява в САЩ, където хората могат да изтеглят рийлове, качени от публични акаунти, заяви Адам Мосери, ръководител на Instagram, съобщава TechCrunch.

За да изтегляте рийлове на устройството си, когато функцията бъде налична у нас, следвайте следните стъпки: отворете рийл, който искате да запазите, докоснете бутона Share (Споделяне) и след това докоснете бутона Download (Изтегляне), присъстващ сред опциите в долната част. Мосери добави, че не можете да изтегляте рийлове, споделени от поверителни акаунти в Instagram. Също така публичните акаунти могат да деактивират опцията за изтегляне на техните рийлове, чрез настройките на акаунта в приложението.

Макар, че Мосери не уточни дали върху изтегления рийл ще има воден знак, публикуваната от него снимка показва, че изтегленото видео ще показва логото на Instagram заедно с името на акаунта. TikTok използва подобен формат за воден знак върху изтеглените от платформата видеоклипове. Забележително е, че Instagram винаги е позволявал на потребителите да изтеглят собствените си рийлове без воден знак.

През 2021 година Instagram спря да популяризира съдържание с воден знак TikTok (или какъвто и да е воден знак) върху видеоклипове. През август миналата година YouTube започна да включва воден знак с лого върху изтеглените „шортове“ – наименованието на компанията за кратки видеоклипове, за да затрудни споделянето между платформите. Този ход на Instagram, който позволява може да е тактика за привличане на хората да гледат повече съдържание в платформата.

През последните няколко тримесечия рийловете бяха фокусната точка за стимулиране на растежа и приходите на Meta. По време на разговора за приходите за първото тримесечие на тази година Марк Зукърбърг заяви, че времето, прекарано в Instagram, е нараснало с 24% благодарение на препоръките на рийлове, задвижвани от изкуствен интелект.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало