Skip links

Windows 11 ще получи полезни уиджети за наблюдение на процесора, паметта и видеокартата

Уиджетите в Windows най-накрая получават някои полезни допълнения, които ще ви позволяват да наблюдавате използването на процесора, паметта и видеокартата. Neowin забеляза, че новата версия на приложението Dev Home Preview на Microsoft включва няколко нови уиджети за Windows 11.

Можете да използвате новите уиджети, за да наблюдавате използването на процесора и скоростта му, използването на паметта, температурата и използването на видеокартата, както и скоростта на Wi-Fi или Ethernet. Те със сигурност са много по-полезни от обичайните уиджети или тези за новини пълни с ненужни истории от MSN. За щастие по-късно тази година ще можете да деактивирате информационната емисия на Microsoft News в таблото с уиджети.

Можете да „викате“ уиджетите с бързата клавишна комбинация Windows + W.

Изглежда, че уиджетите са малко бъгави в момента, което вероятно е причината приложението Dev Home, което ги активира да е все още в предварителен преглед. При тестовете панелът с уиджети замръзна след първото им инсталиране, а използването на CPU и GPU не се проследяваше правилно, докато не се извърши рестарт компютъра. Оттогава обаче те работяха добре.

Ако се интересувате от изпробването на тези нови уиджети в Windows 11, ще трябва да отидете в Microsoft Store и да инсталирате приложението Dev Home Preview. След това уиджетите ще бъдат налични в раздела с уиджети в Windows (Windows + W) и можете да ги добавите с помощта на бутона + в горната част.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало