Skip links

YouTube радикално намали изискванията за включване на монетизацията

YouTube намали изискванията към авторите за достъп до инструментите за монетизация в рамките на партньорската програма на YouTube (YPP). За да влезете в програмата, вече са достатъчни 500 абоната вместо 1000. Изискванията за брой гледания също са значително намалени. Компанията разширява своята партньорска програма за авторите от САЩ, които вече са част от YPP и имат над 20 000 абонати.

YouTube публикува нови прагове за влизане в партньорската програма за създателите на видео. Сега се изискват 500 абонати вместо 1000, 3 качвания на видеоклипове в рамките на 90 дни, 3000 часа гледане през последната година (преди бяха 4000) или 3 милиона гледания на Shorts през последните 90 дни (преди бяха 10 милиона).

Авторите, които преминат бариерата за влизане, могат да кандидатстват за YPP и да получат достъп до инструментите като “Благодаря ви“, “Суперчат“ и “Суперстикер“, както и инструментите за абонамент като членство в канал и възможността за популяризиране на собствените си стоки с помощта на партньорската програма „Покупки“. YouTube прилага тези нови критерии в САЩ, Обединеното кралство, Канада, Тайван и Южна Корея. По-късно новите изисквания ще бъдат въведени и за други държави, в които YPP работи.

Компанията още разширява и пилотния проект за партньорски програми “Покупки“ за повече автори в САЩ. Създателите, които вече участват в YPP и имат над 20 000 абонати, ще могат да маркират продуктите, които популяризират, във видеоклиповете и да печелят комисионна. YouTube миналия ноември представи функции, свързани с пазаруването чрез кратките видео клипове в Shorts за избрани автори от САЩ.

Изискването за качване на три видеоклипа в рамките на 90 дни усложняват достъпа до партньорската програма, тъй като създателите на дълги видеоклипове може да нямат материал за три видеоклипа в рамките на три месеца, въпреки милионите гледания. YouTube е готов да предостави повече подробности относно новите си програми на конференцията VidCon следващата седмица.

През март YouTube трябваше да промени правилата си срещу използването на ругатни в началото на видеото. Миналата есен компанията въведе политика за дисквалифициране на всеки видеоклип, който използва ругатни в рамките на първите 15 секунди, дори ако е стар видеоклип. Съгласно новата политика, компанията поставя времево ограничение до седем секунди и позволява нецензурни думи в музиката.

Напоследък YouTube се фокусира върху въвеждането на нови инструменти за осигуряване на приходи за създателите на кратки видеоклипове. През февруари компанията започна да споделя рекламните си приходи от кратки видеа с техните създатели. В отчет за четвъртото тримесечие на 2022 г., компанията заяви, че броят на гледанията на Shorts надхвърля 50 милиарда дневно. За сравнение, конкурентната видео-услуга на Meta от Reels имаше 140 милиарда гледания дневно в Instagram и Facebook миналия октомври.

Миналата година YouTube анонсира Creator Music, представляващ инструмент за композитори и музиканти, за да получават пари от използването на тяхната музика във видеоклиповете. През март компанията стартира нова метрика за проследяване на общия обхват на изпълнителя в множество формати, включително и при късите видеоклипове.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало