Skip links

Жалбата на Microsoft срещу решението на британския регулатор относно сделката с Activision Blizzard ще бъде разгледана през юли

Разглеждането на жалбата на Microsoft срещу решението на антимонополния орган на Великобритания, който блокира сделката с Activision Blizzard на стойност 69 милиарда долара, ще се състои през юли. Жалбата е подадена миналата седмица.

Това обяви Маркъс Смит, съдия от Апелативния съд по въпросите с конкуренцията във Великобритания (CAT) по време на провеждаща се във вторник конференция, посветена на въпросния процес. „Изслушването по същество на това заявление ще се проведе в рамките на две седмици, започващи на 24 юли, тоест през седмиците, започващи на 24 до 31 юли“ – каза той.

Съдията заяви, че на страните ще бъде дадено достатъчно време да аргументират позициите си. „Има тенденция – и тя до голяма степен е обусловена от съда, а не от страните – да направи разглеждането на молбите по-кратко, отколкото трябва. Искам да направя обратното в този случай. Желая страните да разберат, че ще им дадем всяка възможност да разкрият в устна форма трудностите по това дело и че имаме време за това“ – каза Смит.

Съобщава се, че Microsoft е призовал съда да проведе изслушването по този случай възможно най-скоро, а CMA е настоял за по-късна дата, за да има повече време да подготви обосновката на своята позиция.

Решението на CMA е погрешно поради няколко причини, включително и надценяването на ролята на облачния стрийминг на игровия пазар и нашата позиция в него, както и нежеланието му да обмисли решения, които са получили огромна подкрепа от индустрията и обществеността“ – отбеляза Microsoft в изявление миналата седмица.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало