Skip links

ZTE пуска очила за добавена реалност Nubia Neovision Glass за $529

През март тази година на изложението Mobile World Congress (MWC) 2023 в Барселона, ZTE представи очилата за добавена реалност Nubia Neovision Glass, оборудвани с Micro-OLED дисплеи — те осигуряват Full HD 1080p резолюция за всяко око. В момента очилата се продават в много страни по света.

Моделът може да формира пред очите виртуално изображение, еквивалентно на 120-инчов дисплей. Заявената яркост на устройството е 1200 cd / m2, а ъгълът на видимост е 43°. Важно е, че моделът осигурява възможност за регулиране при късогледство от 0-500°, което може да е от полза за хората, които носят медицински очила. Трябва да се отбележи, че устройството тежи само 79 g, което е доста сравнимо с обикновените очила, въпреки че визуално моделът все още е малко по-различен от класическите варианти. Със сигурност обаче е много по-лек и по-компактен от останалите AR-очила на пазара. Въпреки това, те поддържат висококачествен Hi-Res Audio звук, благодарение на интегрираните многопосочни високоговорители.Недостатъкът на модела е продължението на неговите предимства – Neovision Glass не разполага със собствена изчислителна мощност и осигурява само връзка с външни устройства – смартфони, таблети, лаптопи, игрови конзоли и дори дронове. Всъщност това е носим екран.

Neovision Glass е на цена от $529, €549 или £479, в зависимост от региона и вече се предлага в ЕС, Обединеното кралство, Близкия изток, Азиатско-тихоокеанския регион и Южна Африка.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало